• Kunst op Texel

  15 augustus 2014

  Deze zomer was ik een week op Texel. Wat een inspirerend eiland is dat. De strandhuisjes, de vuurtoren, de kust, de natuur en het schattige kerkje in Den Hoorn.

  Ook de meubels die je veel ziet aan de kust zijn prachtig. In plaats van meteen thuis op doek te schilderen, pakte ik mijn meubels aan. Alles heeft er aan moeten geloven.

  Toch staat er wel een doek te wachten, want ik liep langs een etalage in Den Burg en daar zag ik voor het eerst de schilderijen van Roel Brakenhoff. De eenvoud trof mij, maar ook zijn onderwerpen. Veel Texel, veel kust. Ga maar eens kijken op .http://www.roelbrakenhoff.nl

   

  Lees meer >> | 999 keer bekeken

 • Atelier

  6 juli 2014

  Zomaar wat aan het toeren door het prachtige betuwe. Langs de Linge. En daar stond het ineens, helemaal alleen tussen de boomgaarden in. Een oud vervallen dijkhuisje met een enorme schuur met grote deuren aan de voorzijde.

  Op slag verliefd. Het bleek dat het pand al 16 maanden te koop stond. Dus we hadden geen haast. Eerst er goed over na denken. De week erna nog een keer langs gereden en een uur rond het huis gescharreld. Dit moet het worden, dacht ik. Eerst jaren opknappen, in de schuur mijn eigen atelier. Veel licht en dan zomers de enorme deuren open. Een bord met reclame langs de weg en de bezoekers konden binnen komen. In de winter zou de houtkachel er branden. Wat een droom. Afgelopen vrijdag zouden we in het dorp wat gaan eten en lekker verder dromen en praten over onze plannen. Helaas, er kwam slecht nieuws. Het is verkocht.

  Het is heel jammer, maar er zijn natuurlijk meer van dit soort panden. We gaan er naar zoeken. Wel moeten we exact diezelfde verliefdheid voelen, maar dat atelier dat komt er....ooit!

  Lees meer >> | 1001 keer bekeken

 • Zo lekker gewerkt.

  23 juni 2014

  Een groot wit doek. Een idee. Een schets. En dan ineens zie je dat het tof wordt. Het is nu 02.00 uur. Morgen moet ik werken, maar mijn schilderij krijgt voorrang. Het loopt...het wordt leuk, mooi. Nu stoppen is geen optie. Dag werk. Ik ben er morgen. Op tijd met de wallen onder mijn ogen, maar wel een mooi schilderij rijker. Schoonmadam gaat het heten. Naar het lied " Sjoske van Raymond van het Groenewoud". En dat is ze!

  Lees meer >> | 901 keer bekeken

 • Werk in opdracht.

  16 juni 2014

  Door mijn expositie kreeg ik een geweldige opdracht.  De opdracht pastte zo goed bij mij dat mijn hele ziel en zaligheid in het werk is gaan zitten. Heerlijk om mee bezig te zijn. Het geeft rust, maar ook een gezonde vorm van adrenaline.  Er komt altijd dat moment......het is klaar.....niet meer aan doorwerken. Dat voelt altijd heel dubbel. Foto naar de opdrachtgever. ....Hij is er zeer blij mee en wil het doek over een paar dagen komen halen. Ook dat voelt dubbel. Blij, want het is mooier dan hij had durven hopen en een beetje mistroostig, want weg is ook weg. Iets wat ontstaan is onder je handen, waar ik blij van word is dan voorgoed weg.

  Gelukkig alweer bezig met de volgende. En ook deze is weer spannend en ontstaat spontaan en ook van dit werk word ik langzaam gelukkig......zal ik er ook de tijd voor kunnen nemen, zodat ik dat gevoel langer kan vasthouden? Of is de drang om er constant aan te werken dan juist sterker?

  We zullen het zien. Dit werk moet vooral wit zijn. Heel anders dan wat ik normaal maak. Een uitdaging voor mijzelf.

   

  Lees meer >> | 910 keer bekeken

 • Gestart op EXTO

  10 juni 2014

  Iedere dag ben ik bezig om te kijken of ik mijn schilderijen meer onder de aandacht kan brengen. Het is een droom ooit een eigen klein ateliertje te hebben midden in het centrum en net genoeg te verkopen, zodat ik me meer met schilderen kan bezighouden ipv werken op kantoor. Nu zal dat heel lastig worden, vrees ik, maar je moet toch dromen en doelen hebben, vind k.

  Sinds eind mei hangen er 30 werken van mij bij de GGD in Tiel. Daar heb ik nu toch al drie werken door verkocht en een opdracht door gekregen. Ik doe daarnaast veel aan social media om mijn schilderijen onder de aandacht te brengen en probeer ook werk van anderen onder de aandacht te brengen.

  Vandaag dus EXTO. Ben benieuwd of ik door de ballotagecommissie heen kom!

  Lees meer >> | 876 keer bekeken

 • Meer blogs >>