• Olieverf

  29 december 2016

  Al zoekende naar een nieuwe uitdaging heb ik olieverf gekocht, inclusief alle hulpmiddelen bij mijn favoriete hobbywinkel in Tiel. Na het nodige advies lekker aan de gang gegaan. Het materiaal verastte mij positief. Wat kan je heerlijk smeren met olieverf. Van altijd illustratief schilderen overgegaan op realistisch. Eerst wilde ik glas leren schilderen en ik startte met een vaas met magnolia's. Het resultaat was boven verwachting. Inmiddels al een paar werken verder en tot nu toe gaat alles heerlijk. Het is op een hele andere manier schilderen, geconcentreerder op een bepaalde manier.

  Lees meer >> | 906 keer bekeken

 • 3 x 3 training

  23 juni 2016

  Mezelf opgegeven voor een zomertraining.

  3 x per week, 3 weken lang een online training volgen van Annemieke de Nijs. Hier ga je met allerlei materialen werken en ga je vooral vanuit je hart schilderen. Annemieke is een heel prettige persoon met ontzettend veel kennis op creatief gebied.

  Heerlijk, ik heb er zin in.

  Lees meer >> | 945 keer bekeken

 • Opdracht

  16 juni 2016

  Een dame kwam langs mijn kraam op de kunstmarkt in april en vond het wel een goed idee om haar vriendin een schilderij cadeau te geven als zij 50 jaar wordt.

  Nu belde de dame mij op met het verzoek dit schilderij te maken, maar ze heeft nog een vriendin en die is al 50 jaar, maar geeft 2 juli een feest.

  Ik ging snel rekenen, 2 weken en dan moet de ene al klaar zijn, dan 2 weken daarna de andere.

  Gelukkig borrelden de ideeën al snel en kon ik aan de slag.

  De ene vriendin houdt van paradijselijke vakanties en slaapt dan het liefst in zijn bamboeachtig hutje aan het water. Ze heeft een bos blonde krullen. Ik heb haar in het water op de voorgrond geplaatst aan een soort zwembadrand, waarop twee tropische cocktails tussen bloemblaadjes staan. Een bamboehutje staat op de achtergrond in het water met de bijbehorende palmbomen.

  De andere zingt in een koor, maar haar echtgenoot wilde toch liever dat ik ze met het gezin, vader, moeder, zoon af zou beelden.

  Ze houdt van de kleur rood en heeft in de woonkamer een bordeauxrode wand.

  Nu had ik me bedacht om op de bordeauxrode achterwand toch een schilderijtje te schilderen waar het koor alsnog afgebeeld wordt.

  Inmiddels heb ik de schetsen gezet en ben ik zelfs al begonnen met de eerst laag schilderen.

  Blijft altijd spannend om in opdracht te werken.

   

  Lees meer >> | 850 keer bekeken

 • Allemaal nieuwe geneugten

  9 juni 2016

  Soms heb je dat......zin in experimenteren. Als ik dat heb dan ga ik kopen. Ik heb gekocht.....schmink, maar dan ook alles wat je nodig hebt om leuk te kunnen schminken. Olie pastels en gelatos. Het is nog niet bezorgd of ok ik heb alweer iets anders ontdekt. Neocolors 2. Een krijt die oplosbaar is met water. Die moet ik hebben. Even weg van mijn favoriete verf acryl en even iets totaal anders. Daar krijg je inspiratie van en ik denk dat de inspiratie het meest lekkere is aan het creatief bezig zijn. Ik weet het wel zeker.

  Lees meer >> | 704 keer bekeken

 • Workshops schilderen

  20 april 2016

  Sinds mijn atelier in gebruik is, denk ik iedere keer dat het zo fijn zou zijn als meer mensen er van zouden kunnen genieten. Het is namelijk zo'n gezellige, prettige ruimte.

  Daarom heb ik besloten kinder- en jongerenworkshops schilderen te gaan geven. In het verleden heb ik dat al eens eerder gedaan op mijn zolderverdieping, maar destijds was ik er eigenlijk nog te druk voor qua werk en mijn eigen kinderen.

  Nu is er weer ruimte voor en het is heerlijk om met kinderen te werken. Zij hebben nog zo veel fantasie. 

   

   

  Lees meer >> | 795 keer bekeken

 • Atelier en mini galerie

  11 april 2016

  Sinds zondag is mijn eigen atelier in Tiel en minigalerie klaar. Dit prachtige atelier is helemaal gebouwd door mijn partner. Het is een hele prettige ruimte om in te zijn en ik hoop er vele mooie dingen te mogen maken.

  Iedereen is welkom in mijn atelier. Graag even bellen van te voren, omdat ik niet altijd aanwezig ben. Het zou jammer zijn als u voor een gesloten deur staat.

  Adres: Prinses Beatrixlaan 10, 4001 AH Tiel

  Telefoon: 06-29804440   

  Lees meer >> | 811 keer bekeken

 • Zaterdag 28 mei 2016

  8 april 2016

  Op zaterdag 28 mei sta ik met een kraam op de creatieve markt in het winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Hier zal ik mijn nieuwste werken tonen aan het publiek. Ook bij slecht weer is het prima vertoeven, daar het winkelcentrum overdekt is.

  Lees meer >> | 745 keer bekeken

 • 2 april Tiel pakt uit

  29 februari 2016

  Op 2 april sta ik weer met een aantal werken in de binnenstad van Tiel. Die dag, (Tiel pakt uit) zijn er allelei mensen die een kraam hebben met spullen die zelfgemaakt zijn. Naast dat dat erg leuk is, heeft de binnenstad van Tiel nog veel meer te bieden. Leuke aanbiedingen en winkels die echt goed uitpakken, maar ook heeft Tiel gezellige terrasjes en uitstekende lunchgelegenheden.

   

  Lees meer >> | 778 keer bekeken

 • Work Shop en Event

  30 oktober 2015

  Op 28 november is er het Work Shop en Event in Zoelen in de oude School.

  Ik heb twee werken ter veiling aangeboden en deze zijn beide verkocht. Het geld komt geheel ten goede aan kinderen met ouders die onder de armoedegrens leven. Zij krijgen met Sinterklaas een cadeau en er worden mooie voedselpakketten verloot.

  Op 28 november worden er spullen verkocht, brocante, zelf gemaakte kaarten, sieraden en schilderijen etc. verkocht.

  Een mooi initiatief, waar ik heel graag aan mee werk.

  Lees meer >> | 784 keer bekeken

 • Kunstmarkt 2015 in Tiel

  8 mei 2015

  Op bevrijdingsdag heb ik op de kunstmarkt in Tiel gestaan.

  Een groot aantal mensen hebben de kunstmarkt bezocht. Enorm veel leuke reakties op mijn werk gekregen.

  Daar groeit je zelfvertrouwen  van. Helaas door het slechte weer, moesten we rond twee uur 's middags de boel inpakken.

  Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.

  Lees meer >> | 941 keer bekeken

 • Meer blogs >>